Chokladcupkakes med hallonfrosting

Underbara chokladcupcakes med hallonfrosting. Maffig choklad tillsammans med friska hallon är en perfekt smakkombination. 

Chokladcupcakes med hallonfrosting

Cirka 20 stycken
 
Ingredienser
  • 3 ägg
  • 2,5 dl soker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
 
Hallonfrosting
  • 80 g philadelphiaost
  • 200 g florsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk koncentrerad hallonsaft
  • röd karamellfärg (valfritt)
 
Garnering
  • Färska hallon eller strössel
 
Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och blanda tillsammans med mjölken ner i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Gör under tiden hallonfrostingen. Vispa ihop alla ingredienser och färga om du vill med lite karamellfärg.

Spritsa frostingen på de svalnade cupcakesen och garnera med färska hallon elelr strössel.

 

/Marie

 

Comments are closed.