Morots Cupcakes

ESMUS1B (musikestetklassen på Sundsta) ska ha konsert nu till tisdagen så söndagen tillbringade jag i köket med att göra morotscupcakes som de ska sälja i cafeterian.

Morots Cupcakes

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja(ej oliv)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 200 gram finriven morot

Frosting (glasyr)

  • 100 gram philiadelphiaost
  • 60 gram rumstempererat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 5 dl florsocker
  • man kan om man vill ha i lite karamellfärg och eller smaksättning. OBS! tänk då på att det kanske går åt lite mer florsocker.

 

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Rör ner de torra ingredienserna i ägg smeten tillsammans med oljan och mjölken.

Rör i morötterna.

Häll smeten i muffinsformar. Fyll inte riktigt ända upp till kanten.Bäst blir dom om man ställer pappersformarna i en muffinsplåt( lätt att muffinsen blir fyrkantiga annars).

Grädda i 200grader ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.

Rör samman alla ingredienserna till frostingen.Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa på med en spritspåse. Använder man spritspåse räcker inte frostingen till knappt mer än hälften.

Dekorera gärna med strössel mm.

 

//Anette

 

Comments are closed.