Vaniljdränkt sockerkaka m apelsinsmak

 

Det blev en vaniljdränkt sockerkaka med apelsinsmak till söndagsfikat:-)

kaka:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
Fyllning/glasyr:
  • 125 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl pressad apelsin
  • ”fyllningen/glasyren” kokas häftigt i ca 2min
Gräddas i 175 grader i ca 40 min.
Gör en vanlig sockerkaka och låt den kallna.
Man kan antingen dela på kakan på mitten och dränkade båda bottnarna med den kokta fyllningen. Eller så häller man ”fyllningen/glasyren ovanpå kakan”
Lägg ihop kakan och låt fyllningen stelna.
Garnera med strössel och apelsinskivor.
//anette

Comments are closed.