CitronMazarin

Testade ett nytt recept idag, citronmazarinkaka mums :-) Jag serverade med jordgubbar( frysta, hittade inte färska) Citron och jordgubbar passar jättebra tillsammans. Bakar ni denna kaka lovar jag att ni inte blir besvikna!! Sött/surt i kombination är inte helt fel :-)

 

Botten:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 gram smör
  • 1 äggula

Mandelfyllning:

  • 200 gram mandelmassa
  • 100 gram rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm bakpulver

Citronfyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • rivet skal av 1 citron
  • 0,75 dl färskpressad citronsaft
Ugn:
175grader

Gör så här:

  1. Hacka samman mjöl, smör, socker och äggula till en smidig deg.
  2. Klä en rund form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mandelfyllning: Riv mandelmassan grovt. Blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt de tre äggen, ett i taget, och rör om massan slät mellan varje.
  4. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten.
  5. Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 23-25 minuter.
  6. Citronfyllning: Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft, rör om allt till en slät smet.
  7. Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha ”stannat”. Låt kakan svalna i formen innan du lossar kanten.

Servera med jordgubbar och kanske en liten klick grädde eller vaniljglass :-)

Lycka till!! // Anette

Comments are closed.