Rabarbercupcakes m hasselnötscreme

  • 2 ägg
  • 2 del socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 0,5-1 dl smält smör eller flytande margarin
  • 1 ask hasselnötscreme
  • ca: 7 stjälkar rabarber, skiva rabarberna i ca:0,5 cm skivor, lägg dem i en skål å strö socker över, så att de vattnas ur lite(saften sparas till frostingen.

 

Vispa ägg och socker i några minuter med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggsmeten. Varva mjölk (youghurt) och det smälta smöret, och de torra ingredienserna och blanda.  Grädda muffinsen i ca.12-15 min inen 200 grader ugn. Låt dem svalna innan du har på frostingen.

Frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk rabarbersaften

100 g Philadelphiaost

Gör så här:  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och rabarbersaften krämigt. 2. Vispa i Philadelphiaosten. 3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit?Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.  //Anette

Comments are closed.